De eigenaar heeft ons ingeschakeld te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en of de ruimte geschikt is te maken voor "bed and breakfast". De eigenaar heeft al een aantal ruimtes welke beschikbaar worden gesteld voor dit doel is door toenemende vraag van gasten het wenselijk te bezien of de kelder geschikt is.

Na het gehouden vooronderzoek hebben wij een maatplan opgesteld waarin de gebruikswensen zijn voorzien, inmiddels zijn wij met dit uitdagende kelderproject gestart. Behoudens de toepassing van een waterdicht en vochtvrij systeem wordt de kelder uitgediept om goede sta hoogte te creëren. Om de gewenste sta hoogte te bereiken wordt de vloer eruit gesloopt en de onderliggende bodem verder uitgegraven. Een zware klus waarbij rekening wordt gehouden met de aanwezige gasten, die ervaren door onze aanpak minimale overlast. Een geruisloze en snelle logistiek van de puinafvoer wordt door ons gehanteerd.

Na volledige sanering wordt de kelderruimte voorzien van een nieuwe constructieve vloer, een waterdichte en vochtvrij afwerking van de vloer, muren en plafond. Tijdens de uitvoering worden installatie technische voorzieningen meegenomen en een aanpassing van de entree met een nieuwe trap. Medio februari 2014 zal de kelder worden opgeleverd en in gebruik worden gesteld voor "bed and breakfast" gasten welke niet alleen zullen genieten van de omgeving maar zeker van deze bijzondere kelder.