Souterrain waterdicht en vochtvrij renoveren te Amsterdam

Het gehele souterrain was onlangs verbouwd, van een beperkt gebruiksdoel naar een verblijfsruimte voor slapen, sanitair, hobby en overige. Om voldoende sta hoogte te krijgen was zelfs de begane grondvloer verhoogd en zijn de buitenmuren aan de binnenkant voorzien van zwaar uitgevoerde voorzetwanden. Achter deze voorzetwanden waren helaas geen preventieve waterkerende maatregelen getroffen zodat de eigenaar wateroverlast ervaart. Wateroverlast afkomstig van achter de voorzetwanden.

Op basis van ons gestelde advies zijn wij inmiddels gestart met de werkzaamheden. De voorzetwanden moeten geheel worden gesloopt waarbij de begane grond vloerbalken tijdelijk constructief worden ondersteund met een bestempeling. Omdat de eigenaar het souterrain benut voor slapen is het gezin tijdelijk ergens anders ondergebracht. Na het verwijderen van de voorzetwanden zullen wij tegen de oorspronkelijke muren een waterdicht systeem aanbrengen. Nadat de huidige vloerafwerking is verwijderd wordt ook deze waterdicht hersteld en voorzien van een drukvast vochtscherm.

Door ons worden uiteindelijk de voorzetwanden teruggeplaatst en wordt de vloer compleet met een nieuwe kunststof gietvloer afwerking hersteld. Na enige droogtijd kan de eigenaar de ruimte weer in gebruik nemen en eindelijk het verbouwde souterrain droog kunnen gebruiken.

Voor de eigenaar zijn deze te maken kosten natuurlijk een tegenvaller en had kunnen worden voorkomen als voorafgaand aan de eerdere verbouwing een preventief waterdicht systeem was aangebracht. Vochtweringen Nederland BV wordt helaas veelvuldig geconfronteerd met dit soort tegenvallers en worden wij als specialist te laat ingeschakeld. Middels deze cases willen wij dan ook benadrukken dat het van groot belang is om voor renovatieplannen een deskundige in te schakelen. Een goed waterdicht advies voordat een souterrain wordt omgebouwd tot woonverblijf is altijd een must en voorkomt zo veel ellende en hoge kosten.