Tijdens het gehouden onderzoek waren wij verbaasd over de slechte onderhoudsstaat, voorafgaand was gesproken over vocht en schimmel binnen het souterrain echter constateerde wij vanaf het souterrain tot aan het dak veel gebreken, zoals lekkages vanaf een dakterras, door vocht verzadigd metselwerk, versleten loodafdichtingen, vorstschade aan buiten trappen en terrassen en slecht functionerende ventilatie.

Het casco verkeerd gelukkig in goede constructieve staat zodat er een goede basis is waarop de noodzakelijke onderhoudsactiviteiten kunnen worden uitgevoerd. Wij hebben op maat geadviseerd wat nodig is om het woonhuis waterdicht en vochtvrij te krijgen en te behouden.

Voor het totale pakket van voorgeschreven maatregelen moet de toekomstige eigenaar rekenen op een investering van € 14.800,00 een aanzienlijk bedrag waarvan wij dan ook adviseren dit met de makelaar goed te bespreken.

Het door ons geadviseerde pakket van maatregelen garandeert dan wel dat de nieuwe eigenaar waterdicht en vochtvrij kan wonen en geen onnodig hoge energiekosten zal beleven. De door ons geadviseerde werkzaamheden kunnen uiteraard ook door ons vakkundig worden uitgevoerd.