Inspectie buitengevels te Made

De buitengevels vertonen veel schades aan het voegwerk, natte plekken, mossen, algen en zelfs vochtdooslag binnen de woning. Niet direct waarneembaar is het oplopen van de energiekosten. Ondanks dat de gevels zijn uitgevoerd als spouwmuren moet de buitenschil, binnen de massa, droog blijven anders doet dat altijd afbreuk aan de isolatieweerstand.

De oorzaak van deze gevelaantasting komt vooral door weersinvloeden en de ligging. De steenkeuze in het blijkt van een soort met een open structuur alsmede de toegepaste zanderige voegspecie. Deze onder arcitectuur gebouwde villa heeft veel metselwerk welke sterker onderhevig is aan weersinvloeden zoals de vele bovenkanten van losse muurtjes en rollagen langs de dieper liggende dakpannen.

Op basis van een aantal proeven en onze bevindingen hebben wij de eigenaar geadviseerd het aangetaste gevelmetselwerk te reinigen, voegwerk te herstellen en te behandelen met een speciale créme. Op basis van ons advies kunnen wij 10 jaren garantie geven op de waterdichtheid met behoud van vochtregulatie. Naast het terugverdienen van energiekosten zal de gevel een nettere uitstraling behouden en minder gevoelig zijn voor aantasting van algen en mossen.