Advies tegen vochtdoorslag gevels en schoorstenen Rotterdam

Structurele oplossing

Duidelijkheid omtrent de oorzaak van de ervaren daklekkages en duidelijkheid omtrent de oorzaak van vochtproblemen binnen de keuken en badkamer, gelegen aan de achtergevel. De eigenaren wensen een structurele oplossing tegen de daklekkages(schoorstenen) en een oplossing tegen de vochtproblematiek.

Vochtplekken

Binnen de keuken en badkamer is sprake van vochtverzadiging in de massa van de gevelmuur. Aan de oppervlakte binnenkant achtergevel zijn diversen vochtplekken zichtbaar, verkleuringen van de bestaande afwerklagen en plaatselijk aantasting van schimmelsporen.

Aan de oppervlakte van de gevelmuur is aan de buitenzijde een proef uitgevoerd waarin de mate van vochtopname wordt bepaald. Tijdens de uitvoering van deze proef blijkt de gevel zeer gemakkelijk en snel water te kunnen opnemen. Aan de achtergevel is dan ook op laag niveau de verzadiging van vocht zichtbaar. De raamdorpel stenen vertonen aantasting van algen en mossen.

In de badkamer onthecht de verflaag van de muren, ook de muren los van de achtergevel.

In een slaapkamer direct onder het dak zijn 2 lekkageplekken zichtbaar waarbij het plafond schade en verkleuring vertoont. Tijdens een gehouden vochtmeting binnen de massa de dakconstructie en de direct onderliggende muren blijkt er alleen sprake te zijn van meetbaar vocht direct onder de gemetselde schoorstenen.

Op het dak is waarneembaar dat de schoorstenen voor een deel hersteld zijn o.a. door de toepassing van een plaatselijke impregneer en herstel van de dakbedekking. Voor een groot deel laat de schoorsteen gemakkelijk water door en zijn de hogere gedeeltes zeer open van structuur. De vertinlaag aan de bovenzijde is geheel versleten.

Direct boven de voormalige lekkage aan de achtergevel is het HWA putje een beetje verstopt en staat de daktrim een beetje open.

OORZAAK EN ADVIES

Op basis van de vastgestelde oorzaken hebben wij op maat geadviseerd en geoffreerd de achtergevel muur vochtwerend te maken en de schoorstenen waterdicht te repareren. Op basis van ons advies en voorgeschreven producten geven wij 10 jaren garantie op waterdichtheid en vochtwerendheid. De eigenaren zullen na de aanpak geen overlast meer ervaren en profiteren van lagere stookkosten, een gezond leefmilieu binnen de woning begint altijd met een droog blijvende buitenschil!